5.1.2014

Puikot pussissa

Ensimmäiset työpäivät on takana ja uusi viikko häämöttää edessä. Sen verran uusien systeemien oppiminen ja oppilaisiin tutustuminen, puhumattakaan tuntien suunnittelusta, on vienyt voimia, ettei puikkoihin ole ollut kiinnostusta tarttua. Viimeisimmät työt on valmistuneet viime vuoden puolella. Toinen niistä on tilaustyö, joka saa vielä muutaman muun jutun seurakseen, niistä siis myöhemmin. Joulun pyhinä tartuin virkkuukoukkuun ja jotain aivotonta aikani kuluksi tehdäkseni sain aikaan pussin sukkapuikoille.


Ensin virkkasin 30 ketjusilmukkaa koukulla numero 6, lankana Novitan Hile. Sitten kiinteillä silmukoilla sen enempiä laskematta ja mittailematta suorakaiteen muotoinen kappale.


Puikkopussin sisusta on sinivalkoista ohutta puuvillakangasta, jonka taittelin niin, että molempiin päihin muodostui pussit.


Oikeat puolet vastakkain ja reunoista kaikki yhteen. Pienen aukon jätin ympäri kääntämistä varten yhteen kulmaan, joka yllä olevassa kuvassa näkyy pussin vasemmassa nurkassa rumana sauman pätkänä. Sen siis ompelin käsin kiinni.


Toiseen päähän mahtuvat kaikki pyöröpuikot kätevästi..

Tärähtänyt kuva, mutta ainoa, jossa tuo neppari näkyy edes jotenkin..

 .. kun taas toiselle puolelle saa kaikki sekalaiset sukkapuikot neppareiden taakse talteen. Sen verran aivot olivat jouluna lomalla, että minkäänlaista sulkemisnauhaa, -nappia tai -nepparia en tähän tehnyt, mutta eihän sitä voi kaikkea muistaa :)