29.3.2014

Lankahuumaa ja messuja

Viikko sitten Turussa järjestettiin kädentaitomessut, joihin suuntasin äidin ja ystävän kanssa intoa pihisten. Into laantui kuitenkin hyvin äkkiä, sillä odotin messuilta kyllä paljon enemmän. Eniten petyin siihen, kuinka paljon messuilla oli valmiiden tuotteiden myyjiä, ja kuinka paljon messuilla painottui askartelu ja korujen teko.


Tyhjin käsin en kuitenkaan päässyt kotiin palaamaan, sillä jo ensimmäisellä kierroksella rakastuin Rintalan tilan pisteellä myynnissä olleisiin lankoihin. Maltoin mieleni ja vasta toisella kerralla langat pomppasivat mukaani :) Pikku-Lempi hahtuvalanka sekä ihana vihreä sukkalanka ovat molemmat suomalaista lampaanvillaa.


Sorruin ostamaan myös ohuen ohutta sukkalankaa, mutta menee varmaan jokunen tovi, että saan inspiraation hyökätä kakkosen puikoilla näiden kimppuun :D En tykkää tilata lankoja nettikaupasta, enkä ole törmännyt Turussa Dropsin lankoihin, joten ihan uteliaisuudesta kotiutin nämä kerät.


Pehmeiden ihanuuksien lisäksi ostin myös kovempia juttuja! Isot virkkuukoukut metallisina <3 Eipä tarvitse enää olla matonkudetta virkatessa ostamassa viittä koukkua yhtä työtä varten. Minulla kun nuo koukut tuppaavat katkeilemaan, sen verran raivolla aina puran kiukkua käsitöihin :D Kukkaron kaaret pääsevät myös kokeiluun.

28.3.2014

Voihan vaippapöksyt!

Lankavarastoissani on ollut hahtuvakiekkoja odottamassa sopivaa käyttötarkoitusta. Jokunen aika sitten opiskelukaverini laittoi viestiä ja kysyi, josko voisin neuloa hänelle kestovaippojen päälle villaisia vaippapöksyjä. Tottahan toki tähän suostuin, ajatuksena karsia hieman varastoja pienemmäksi. Vaan toisin kävi :)



Puikoilta loikkasi ensin kahdet hahtuvakiekosta, Novitan ohjeella neulotut pöksyt, jotka pahaksi onneksi olivat väriltään vaaleanpuna-violetit. Eivät siis mitenkään poikamaiset... Noh, ne lähtivät kiertoon ja toivottavasti päätyivät hyvään kotiin :)



Joten ei kun uudelleen varastoja penkomaan. Yhdet vaaleanvihreät pöksyt teinkin vielä samalla mallilla. Lankana näissä Viking Naturgarn ja puikot kokoa 6.



Niiden seuraksi vaipan vaihdon kannalta kätevämmät, maanläheisissä sävyissä edustavat pöksyt. Tummissa lankana Marks & Kattens Eco Ull. Vaaleissa Rintalan tilan uutuushahtuvalanka, johon Turun kädentaitomessuilla rakastuin.


Kaikki pöksyt käsittelin varmuudeksi vielä lanoliinilla, jotta ovat varmasti pehmeät ja mukavat käytössä. Täälläpäin tuota lanoliinia myydään ainakin Ruohonjuuressa ja virallinen tuotenimi taitaa olla villanhoitoaine.




 Pöksyt on nyt toimitettu tulevalle äidille, joka vaikutti tyytyväiseltä. Toivottavasti kokojen arpominen ei mennyt pahasti pieleen, itsellä kun ei pahemmin ole kokemusta noista vastasyntyneistä :D

1.3.2014

Sydämet sukissa

Neuleangsti on vaivannut koko alkuvuoden, eivätkä puikot ole suihkineet viime vuoden tapaan. Pahin neuleangsti on nyt kuitenkin selätetty ja blogiakin on taas kivampi päivittää, kun on saanut jotakin valmiiksi! Puikoilta on valmistunut niiden kahden pipon lisäksi yhdet sydämelliset sukat. Kaikki kolme tilaustöitä ja samaan osoitteeseen matkaavat. Tässä niistä viimeisenä valmistuneet, sydämelliset sukat.


Toivomuksena oli pitkävartiset sukat, joita voi pitää yöpaidan kanssa. Väritoive violetti ja mallin suhteen sain vapaat kädet. Malli olikin se, joka aiheutti suurimman päänsäryn. Kävi nimittäin niin, että vapaus valita oli miltei ylitse pääsemätön haaste :D Lähtökohtana sukkien malliksi oli Ravelrystä löytyvä Maariat-mallikuvio. Muuta samaa näissä sukissa ei sitten taidakaan olla! Taakse piti saada vielä jotakin kivaa, joten pitsiä myös sinne.

Oli kiire saada sukat niitä odottaneelle, joten kuvailuun ei jäänyt liiemmin aikaa. Ainakaan päivänvalolla.. Tämäkin kuva on napattu puhelimella, eikä kuviosta saatika sitten väristä saa oikeaa käsitystä. Pääasia on kuitenkin, että tilaaja tykkäsi :)