21.6.2015

Mökkisukkia

Matkasimme juhannusaattona näiden kavereiden riemuksi meren rannalle Kristerin sukulaisten mökille. Jotta emme tyhjin käsin olisi notkuvien pöytien ääreen menneet, kaivoin sukkalaatikosta nappivartiset sukat mökin emännälle ja neuloin isännälle Merenkulkijan sukat.


Lankana 7 veljestä, puikot 3½ ja kerrankin kärkikavennuksia lukuunottamatta täysin ohjeen mukaisesti toteutettuna :) 


Palmikkokuvio tuntui alkuun haastavalta, kaaviota sai tuijottaa herkeämättä, kunnes palaset loksahtivat kohdalleen ja sukkaa alkoi syntyä kuin itsestään. Nämä olivat todella joutuisat neuloa, kun vauhtiin pääsi. Kokoa sukilla on nimittäin 45, mutta kahdessa päivässä kaiken muun kesälomatouhotuksen ohella nämä valmistuivat!



Nappivarsisukat olen esitellyt jo aiemmin, mutta mallineule Paulat-sukista, loppu sovellettuna oman mielen mukaan. Niin ikään 7 veljestä neulottuna 3½ puikoilla.


 Juhannukset on nyt juhlittu, ja kesän odotus voi vesisateen keskellä jatkua!


2.6.2015

Keittiön piristystä

Sain äidiltäni muutaman kerän Novitan Kaisla-lankaa, josta piti alunperin tulla neuletakki. Langat odottivat kirjahyllyssä omaa vuoroaan hypätä puikoille, mutta niitä katsellessani tajusin, ettei väri ole ehkä sittenkään omiaan päälle puettavaksi.


Lanka on 50% kierrätyspuuvillaa ja mietinkin, jos siitä olisi syntynyt tiskirättejä. Lanka on kuitenkin sen verran paksua, että vitosen koukulla virkattuna räteistä olisi tullut melkoisen tönkköjä.


Seuraava askel oli tabletit tai kattausliinat, miten niitä kukin sitten haluaa nimittää.


Alkuun neljä ketjusilmukkaa, joista muodostui aloitusrengas. Renkaaseen 3 ketjusilmukkaa ja 11 pylvästä. Jokaisella seuraavalla kierroksella silmukkamäärä kasvoi yhteensä kahdellatoista.


Lopuksi vielä simpukkareunus pylväillä ja kiinteillä silmukoilla.


Ja voilá! Keittiön ruokapöytä sai kesäistä piristystä :) Pahoittelut kuvien epätarkkuudesta, puhelimella kuvatessa käsi tuppaa tärisemään juuri kriittisellä hetkellä..