27.10.2015

Sydämiä ja lämpimiä ajatuksia

Ällösöpöä ja suloista. Vaihtelevin miettein näitä sukkia neuloin siskopuolelleni, joka toivoi sydänkuvioisia sukkia. Syksyn sateet saapuivat ja sukatkin pääsivät viimein uuteen kotiin! Postin palveluja ei tee kyllä taas hetkeen mieli käyttää.. 


Ensimmäinen sukka ei valmistunut niin jouhevasti, kuin toinen. Piti palautella mieleen, mitenkäs ne aiemmat samalla mallilla tehdyt sukat oikein olikaan tehty.


Sydänsukat

Ohje: Oma malli; aloitus 48 silmukalla
Lanka: Novita 7 Veljestä
Puikot: 3½

Valmiiksi kuitenkin tuli ja kaverinkin se sai :) Niin hätäsesti kuitenkin paiskasin sukat pakettiin ja postiin, etten ehtinyt sukista tämän parempia kuvia napsia. Jos kuitenkin haluat nähdä molemmat sukat valmiina, pääteltyinä ja sukkablokeilla oiottuina, niin kurkkaapa tänne ;)


26.10.2015

Pilkkuja sukissa

Sain ystävältäni tilauksen ohuesta langasta tehtyihin sukkiin. Kävimme yhdessä valikoimassa sukkiin langat ja kolmesta erisävyisestä violetista synti nämä pilkkusukat.


Värit ja kuviointi näyttävät kauempaa paremmilta. Sukkien ollessa vielä puikoilla nimitin niitä värioksennukseksi, sillä omaan silmään ne näyttivät turhan levottomilta.



Etäisyyden ottaminen kuitenkin kannatti, sillä ihan söpöthän näistä tuli :) Ja ystävä oli myös tyytyväinen saadessaan sujauttaa uudet sukat jalkaansa.


Kirjoneulesukat

Ohje: oma malli, aloitus 56 silmukalla ja tiimalasikantapää
Lanka: Gjestal Maija
Puikot: 2½ 

20.10.2015

Rypyt ovat kauniita

Nimittäin sukissa! Rrrrakastuin tähän malliin, joka löytyy siitä vanhemmasta Novitan sukkalehdestä.


Alkuperäisessä ohjeessa sukat ovat Nalle-langasta, mutta halusin sukkien varteen muhkeutta ja tein sukat 7 veljeksestä. Näiden piti olla jämälankojen tuhoamissukat, sillä Pätkis-haalarin jälkeen käteeni oli jäänyt kaksi vajaata kerää valkoista lankaa. Punnittuani langat ajattelin optimistina niiden riittävän hyvin polvipituisiin sukkiin.

Simo Siili hymähtelee kuvissa neulojan optimistisille ajatuksille. Jouduin nimittäin ostamaan vielä yhden kerän valkoista saadakseni toisenkin sukan valmiiksi. Varsi syö yllättävän paljon lankaa. Nyt on jälleen yksi jämäkerä tuhottavana...


Ruttuvarsisukat
Ohje: Novitan sukkalehti 2011
Lanka: 7 veljestä, 167g
Puikot: 3½

Nämä ruttu- tai ryppyvartiset sukat sujahtavat pukin konttiin odottamaan vuoden pimeimmän ajan juhlaa. Sukat olivat myös ensimmäiset, joihin kiinnitin Valpuriinan villasirkus -nimikointinauhan! Tilasin loppukesästä nauhoja, joita olen nyt muutamiin käsistäni lähteneisiin käsitöihin ommellut.