2.1.2015

Kirjoneuletta hermot kireällä

Ajattelin jossain kohtaa haastaa itseäni ja neuloa oikein kunnolliset ja perinteiset kirjoneulesukat. Valitsin langoiksi valkoista ja vaaleansinistä nallea ja puikot kokoa 3. Idea sukkiin lähti mallista, johon ihastuin suinpäin sukkelaan :) Mallin löytää maksutta Ravelrystä nimellä Fireweeds.


Ohjeesta poiketen halusin sukkiin raikkautta, minkä vuoksi vain nuo kuviot on tehty sinisellä. Ohjeen mukaan tehtyinä myös resori ja kärjet olisivat tulleet kuviovärillä.


Sukat ovat kokoa 40-41, joten omaan jalkaani hitusen väljät.


Omalla tavallaan näitä sukkia oli nautinnollista tehdä. Kuvio ja mallikerta ovat hyvin symmetriset ja graafiset, joten neulottavien silmukoiden määrät jäivät helposti mieleen. Pohjasta puolestaan oli mukava laskea, että enää niin ja niin monta kuviota ennen kuin sukat ovat valmiit :)


Pedanttina ja hyvinkin kärsimättömänä neulojana en kuitenkaan ihan heti näiden jälkeen tarttunut kirjoneuleeseen. Sen verran hermoja kiristi pitkien langanjuoksujen sitominen ja kaavion seuraaminen silmät kierossa :D niistä virheistä puhumattakaan...  Mallikuvio miellyttää kuitenkin omaa silmää siinä määrin, että näiden voisi sanoa olevan kauneimmat koskaan neulomani sukat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti