9.7.2014

Toukkapussi

Jonkin aikaa olen halunnut kokeilla toukkapussin eli villakapalon neulomista. Lähipiiri sikiää ja uusi tulokas saapuu syksyllä maailmaan, joten nyt jos koskaan löytää toukkapussi kodinkin itselleen.


Hilpeyttä herättävänä mallina toimii assistentti Otton paras ystävä Hippo. Se ei ihan vastaa vastasyntyneen mittoja, mutta on lähimpänä, mitä meidän taloudesta löytyy :D Ohjeet pussin tekoon löydät Pieni lankarulla -blogista. Siellä on myös kuvia, joissa on oikeita ihmislapsia pusseissa... :) Ohjeen mukaisesti lankana sinisensävyiset, pojalle sopivat seitsemän veljestä langat ja koon 4 pyöröpuikot.
Jostain syystä tuollaiset tekstiksi kirjoitetut ohjeet saavat nallepuhaivoni tilttaamaan (suosin aina tilaisuuden tullen kaavioita, olisi kai pitänyt ruveta insinööriksi..), joten ohjeen seuraaminen tuntui todella hankalalta. Todellisuudessa toteutus oli varsin simppeli, ja loppuun päästyäni pääni pursusi ideoita, joilla ohjetta voisi helpottaa vielä lisää.Jos toukkapussi joskus saa vielä jatkoa, aloitan sen ehdottomasti tuolta hupun laelta, enkä pohjasta kuten nyt. Kavennukset näyttävät omaan silmään paljon kauniimmalta kuin lisäykset :) Lisäksi pussin pohjaan saa näin tehtyä sukan kärjen tapaisen pyöreän lopetuksen, inhoan ommeltuja saumoja neuleissa!Toivottavasti pussi päätyy käyttöön, lämmittämään pientä ihmistaimea :)

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti Motlo sai Hipponsa takasin merenneitoleikeistä!

    VastaaPoista
  2. Hippo on palautettu omistajalleen retuutettavaksi :)

    VastaaPoista