28.3.2014

Voihan vaippapöksyt!

Lankavarastoissani on ollut hahtuvakiekkoja odottamassa sopivaa käyttötarkoitusta. Jokunen aika sitten opiskelukaverini laittoi viestiä ja kysyi, josko voisin neuloa hänelle kestovaippojen päälle villaisia vaippapöksyjä. Tottahan toki tähän suostuin, ajatuksena karsia hieman varastoja pienemmäksi. Vaan toisin kävi :)Puikoilta loikkasi ensin kahdet hahtuvakiekosta, Novitan ohjeella neulotut pöksyt, jotka pahaksi onneksi olivat väriltään vaaleanpuna-violetit. Eivät siis mitenkään poikamaiset... Noh, ne lähtivät kiertoon ja toivottavasti päätyivät hyvään kotiin :)Joten ei kun uudelleen varastoja penkomaan. Yhdet vaaleanvihreät pöksyt teinkin vielä samalla mallilla. Lankana näissä Viking Naturgarn ja puikot kokoa 6.Niiden seuraksi vaipan vaihdon kannalta kätevämmät, maanläheisissä sävyissä edustavat pöksyt. Tummissa lankana Marks & Kattens Eco Ull. Vaaleissa Rintalan tilan uutuushahtuvalanka, johon Turun kädentaitomessuilla rakastuin.


Kaikki pöksyt käsittelin varmuudeksi vielä lanoliinilla, jotta ovat varmasti pehmeät ja mukavat käytössä. Täälläpäin tuota lanoliinia myydään ainakin Ruohonjuuressa ja virallinen tuotenimi taitaa olla villanhoitoaine.
 Pöksyt on nyt toimitettu tulevalle äidille, joka vaikutti tyytyväiseltä. Toivottavasti kokojen arpominen ei mennyt pahasti pieleen, itsellä kun ei pahemmin ole kokemusta noista vastasyntyneistä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti