22.7.2015

Suloista suklaata

Heinäkuussa olen hyökännyt hieman sukkia suurempien neuleiden kimppuun. Kirjasta Islantilaisia neuleita kokeilin yhtä villatakin ohjetta, ja tuo takki onkin viimeistelyä vaille valmis. Lisäksi neuloin ystäväni pyynnöstä haalarin hänen maaliskuussa syntyneelle tyttärelleen.


Turha kai sanoa, että suklaa kuuluu äidin suosikkeihin ;)Haalareihin sovelsin Garnstudion sivuilta löytyvää ohjetta sekä tietenkin alkuperäistä Pätkis-nutun ohjetta. Ohjeista sain suuntaviivat haalarin toteuttamiseksi.

Ilman huppua

Ensimmäinen kerta, kun kokeilin raglan-kavennuksia

Haarasauma ommeltuna, huppu neulottuna ja napit työn alla

Viikon mittainen urakka huipentui näihin kuviin, jotka sain valmiista haalarista ottaa pesukoneessa käytön ja lanoliinikäsittelyn jälkeen pienessä auringonpaisteessa :)


16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ihastuin tähän itsekin kovasti, vaikka välillä pelkän sileän neulominen tympikin aika lujaa :D

   Poista
 2. Ihana!! Oot kyllä Auli niin lahjakas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3 tää oli oikeesti aika simppeli tehdä ;)

   Poista
  2. Mä edelleen yritän taistella villasukkien parissa :D Ei se vaan kaikilta onnistu ;D

   Poista
 3. Oi, miten ihastuttavia käsitöitä oletkaan tehnyt. Varsinkin nuo haalarit, kumpa itselläni olisi vielä tuollainen pieni jonka voisin tuollaiseen pukea. Ja, taidankin ottaa virkkukoukun käteeni ja ryhtyä myös virkkaamaan, ehkä joulupukinpussiin... Sivuillesi löysin Tuulta ja tyrskyä -sivuilta. Täytyykin käydä jatkossa ihastelemassa käsitöitäsi! Mukavaa kesän jatkoa! Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun löysit blogiini :) On aina ihanaa, kun saa innostettua myös muita käsitöiden ihmeelliseen maailmaan! Tervetuloa kurkkimaan töitäni myös jatkossa :)

   Poista
 4. Voi, tämänlainen pitäisi neuloa isotädin muruselle. Laitan blogisi talteen ja koitan onnistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit blogiini :) tervetuloa ja tsemppiä haalarin neulomiseen!

   Poista
 5. Ihana! Osaisitko kertoa ohjeet tohon pätkishaalariin? Mä kun en osaa soveltaa kahta eri ohjetta vaan pitäis olla yksi selkee. Eli jos tekee jollain haalarin ohjeella niin en osaa sitä tekstiä siihen laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin kokeilla ohjeen kirjoittamisen taitojani :) katsotaan kuinka käy, saatko siitäkään sitten mitään tolkkua :D

   Poista
 6. Ihana haalari! Ohjetta minäkin kaipailisin :)

  VastaaPoista
 7. Tää on niin kiva haalari! Teitkö Garnstudion silmukkamäärän mukaan? Entä minkä kokoisilla puikoilla teit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Garnstudiolta nappasin silmukkamäärät ja puikkojen koon valitsin langan mukaan. Äidin toiveena oli reilu haalari niin uskalsin näin tehdä. Jos haluaa haalarista ihan jämptin, suosittelen tekemään mallitilkun ja vertaamaan omaa neuletiheyttä Garnstudion ohjeeseen :) pahoittelut, että kommenttisi oli jäänyt minulta täysin huomaamatta!

   Poista
 8. Hei. Aivan ihastuttava haalari! Itsellänikin on aikeissa tälläinen tehä kummitytölle, mutta enhän mä tajua ollenkaan miten tuo kaks värinen tehään. Teitkö ruskean ja valkoisen kappaleet erikseen ja ompelit kiinni? Vai kuljetitko lankaa mukana työssä vai mitem teit? Helpottaisi hirmuisesti vastaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Neuloin molemmat lahkeet ensin ominaan ja sen jälkeen yhtä aikaa, takana keskellä väriä vaihtaen. Langat kiepautetaan toistensa ympäri, jolloin neule jatkuu samanlaisena myös värin vaihdon jälkeenkin. Pahoittelut myös sinulle, että kommenttisi oli jäänyt minulta ihan kokonaan huomaamatta!

   Poista