26.11.2013

Jättimys maximus

Suurikokoinen lelukori pienen pojan leluille, väritoiveena valkoinen. Näin kuului Rouva Y -blogin Jennin toive mittatilauksena virkatusta säilytyskorista. Enpä ole vielä näin isoa koria virkannutkaan, mutta paksu kude ja innostunut mieli yhdistivät voimansa ja kori syntyi viikonlopun aikana.
Tätä kuvaa ottaessa kudetta oli kulunut jo kilon verran! Pohjan halkaisija on 35 cm, minkä jälkeen jatkoin virkkausta enää silmukoita lisäämättä.


Korkeutta korille kertyi reilut 40 cm. Tarkkaa mittaa en ole enää ottanut, mutta kahvojen alalaitaan korkeutta oli kertynyt 38 cm, joten siitä voi päätellä, millaisissa mitoissa liikutaan. Kuvassa sohvatyynyt ovat antamassa myöskin käsitystä mittasuhteista.

Virkkasin koko korin koon 8 koukulla, mikä tuntui hetkittäin liian pieneltä, mutta tavoitteena oli saada napakat ja tukevat reunat, missä mielenstäni onnistuinkin :) Kudetta olisi mennyt isommalla koukulla ehkä hiukan vähemmän, mutta lopputulos ei olisi ollut näin jämäkkä ja ryhdikäs. Kolmen kilon kori lähtee loppuviikosta uudelle omistajalleen.

Alkuviikon ahdistuksen selättämiseksi vielä hyvän mielen rentoilu ja lötkötys kuva :)

"Eihän meidän vielä tarttee nousta tästä?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti