29.10.2013

Tavarat järjestykseen

Moppilangat ovat täällä vähän kerrassaan purkautuneet vyyhdeiltä virkatuiksi säilytyskoreiksi. Ja järjestys on ollut nimenomaan tämä suoraan vyyhdistä työhön ilman, että olisin niitä välissä sen enempiä kerinyt. Laiska kun olen! Työpisteeksi muotoutuneen sohvannurkan vieressä oleva tuolinselkä on toiminut hyvin telineenä, josta lankaa olen tarpeen mukaan aina purannut.

Ensimmäinen kori muodostui suuremmaksi kun alun perin olin ajatellut. Muutenkaan suunnittelu ei kuulu vahvimpiin puoliini käsitöitä tehdessä, vaan annan työn edetä oman mielialan mukaan. Ihana tästä kuitenkin tuli, enkä tiedä raaskisinko siitä sittenkään luopua ja laittaa kiertoon :)Pienemmät korit pyrin tekemään samankokoisiksi, ja melkein sitä ne ovatkin. Ensimmäisen pienemmän korin jälkeen punnitsin sekä korin että jäljelle jääneen langan ja eroa oli kymmenisen grammaa. Tuo ero näkyy tarkalla silmällä katsoessa pikkukorien korkeudessa. Viimeisestä korista kun tuli kerroksen verran korkeampi. Sisuskankaana on reilu vuosi sitten Ikean valikoimasta mukaan tarttunut puuvillakangas. Nämä korit lähtevät joulun alla lahjapaketissa uudelle omistajalle.

Pikkukorien pohjan halkaisija n. 18cm, samoin korkeus


Virkkuukoukku sai olla näitä tehdessä yllättävän iso! Koon 8 koukulla olen viimeksi ontelokudetta virkannut, joten onneksi sellainen villasirkuksen kätköistä löytyi. Kilon vyyhti kului kokonaisuudessaan näihin kolmeen koriin. Luonnonvalkoinen lanka odottaa vielä koskemattomana omaa vuoroaan.
2 kommenttia: