19.10.2013

Koukulle töitä

Noin kaksi viikkoa sitten tilasin paikallisesta käsityöliikkeestä Lappajärven värjäämön tuotteita. Heidän edellinen tilauksensa oli juuri tuolloin tullut perille, minkä vuoksi omat tilaukseni jäivät odottamaan seuraavaa erää. Eilen sain tekstiviestin, jossa kerrottiin tilaukseni viimein saapuneen. Kotiin päästyäni kumosin kassillisen tavaraa sohvapöydällemme. Tämä läjä aiheutti erinäisiä tyrskähdyksiä Kristerissä ja aamukahvit meinasi mennä väärään kurkkuun :D

Epämääräinen kasa, mutta mitä?

Kuvassahan on siis reilun kahden kilon edestä moppilankaa. Moppilankaa ei myydä ainakaan täällä keskusta-alueella yhdessäkään liikkeessä vakituisena tuotteena, mutta erillisenä tilauksena sitä kuitenkin saa. Langat toimitettiin vyyhteinä, joten rattoisa lauantai on siis edessä!


Moppilanka on valmistettu kierrätyspuuvillasta ja itse ajattelin käyttää sitä sisustuskorien virkkaamiseen. Trikookude toimii tähän tarkoitukseen myös, mutta mielestäni se on liian paksua pienempiin koreihin käytettäväksi. Esimerkiksi koiran lelukoppa tai peti syntyy trikookuteesta joutuisasti, mutta en ainakaan itse tarvitse kirjahyllyyn sen kokoluokan säilytyskoreja. Siksipä tämä ohuempi materiaali.Saapumisviestin jälkeen sormeni alkoivat syyhytä virkkuukoukun kimppuun ja kaikki tekeillä olleet joululahjaneulomukset jäivät sikseen. Lankavarastostani löytyi neljä 100g  kerää Novitan Hanko-lankaa, joista kaksi kulutin illalla televisiota katsellessa tähän koriin. Kiinteillä silmukoilla, numeron 5 koukulla virkattuna kaksi kerää kului tähän koriin viimeistä langanpätkää myöten. Halkaisijaltaan kori on noin 25cm ja korkeutta kohdasta riippuen noin 20cm (korvien kohdalla hiukan enemmän). Toinen tällainen olisi tarkoitus virkata vielä omiin tarpeisiin, muut menevät todennäköisesti joulupukin konttiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti