8.12.2013

Pidä kiinni lupauksista

Ja niinhän minä pidän, vaikka vähän jälkijunassa tullaankin.


Puolitoista vuotta sitten sain ystävältäni pari kerää lankaa ja pyynnön, jotta niistä muodostuisi pitsisukat. Toisesta kerästä sain silloin jo aikaan matalavartiset palmikkosukat, mutta nimenomaan pyydetyt pitsikuvioiset jäivät toteuttamatta. Suurin syy siihen on itse lanka ja sekä sukkapuikot.

Salama heijastaa muovisen langan pinnasta

Lanka oli jotakin niin hirveää neulottavaa, etten kestänyt neuloa sitä muutamaa kierrosta enempää!! Hirveää sanoa näin, mutta tottahan se on. Kyseessä on siis Red Heartin Denver lanka, joka on 100% akryylia. Kaiken lisäksi kerässä on vieläpä 200g lankaa, mikä tarkoittaa siis 600 metriä lankaa! Neulottava ei siis heti loppunut kesken.

Tuttu Kerttu-kuvio

Puikot puolestaan kenkkuilivat loistamalla poissaolollaan. Koko piti nimittäin olla 3, mutta varastoistani löytyi vain neljä kappaletta sen koon sukkapuikkoja. Täydensin varastojani jossakin kohtaa ja sain täyden setin lisäämällä neljän metallisen mukaan yhden bambupuikon. Vaihteeksi kuitenkin sellaisen, josta tikut irtoilivat sormenpäihin ja takertuivat lankaan kiinni..


Huh. Valmiiksi ne kuitenkin tulivat! Sukkien puolustukseksi on sanottava, että luonnossa ovat kyllä paljon kauniimmat kuin kuvissa! Ja kauneuden eteenhän on kärsittävä, eikös?  Molemmista keristä jäi vielä lankaa, jotta voin ilahduttaa ystävääni vielä kertaalleen, vaikkapa raidallisilla sukilla. Siihen voi kyllä mennä toiset puolitoista vuotta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti